skip to Main Content

ALLE SOORTEN DAKEN SNEL GELEGD IN DEN BOSCH

In Nederland is de bitumineuze dakbedekking gangbaar. Het materiaal is duurzaam waterdicht, gemakkelijk te verwerken en het hecht uitstekend. De toepassingsmogelijkheden zijn heel breed, vooral wanneer u hoge en langdurige prestaties nodig heeft. M.H. van Meurs en Zn. legt bitumen vakkundig voor u, bijvoorbeeld op een nieuwe schuur of een mooi buitenhuisje. Maar er zijn ook andere mooie opties mogelijk. Dakpannen, shingles daken, sedumdaken en roeven daken leggen wij al 35 jaar met plezier.

BITUMEN IS GEEN TEER

Mensen verwarren bitumen wel eens met teer. Het materiaal is echter geheel anders. Bitumen is gemaakt van aardolie, terwijl teer is gemaakt van steenkool. Teer mag niet meer gebruikt worden op daken, maar bitumen voldoet wel aan de veiligheidsvoorwaarden. Het is een zeer handig materiaal met hoogwaardige eigenschappen.
M.H. van Meurs gebruikt gemodificeerd bitumen

Dit type bitumen is nog sterker dan standaard bitumen. Het is:

  • stabiel onder verschillende temperaturen
  • bestand tegen veroudering
  • bestendig tegen uv-straling
  • onderhoudsvriendelijk
  • lage installatiekosten
  • geschikt voor recycling
  • snel te overlagen

Dakpannen?

Dakpannen zijn de charmante klassieker van de Nederlandse dakencultuur. Effectief, natuurlijk en goed te leggen door een expert. Dakpannen zijn in diverse kleuren te krijgen. Bespreek uw mogelijkheden met M.H. van Meurs uit Den Bosch.

Sedum dak

Groene daken zijn mooi, en ze hebben diverse voordelen. Ze slaan water goed op, ze bieden isolatie voor warmte en kou, en ze verbeteren ook nog eens de luchtkwaliteit! Bovendien is de onderliggende dakbedekking met een sedumdak beter beschermd. M.H. van Meurs legt deze daken daarom graag.

ROEVEN DAK

Deze daken lopen schuin af, met een helling van minstens 3º, maar liever 7º. Ze bestaan uit zinken platen. Uiterst weerbestendig en uiterst watervast, dus. Als de architectuur van het gebouw goed is uitgedacht, kunnen roeven daken bovendien een ware blikvanger zijn. Een robuuste, strakke uitstraling.

SHINGLES DAK

Dit zijn bitumineuze dakpannen. Ze zijn zeer licht, wat scheelt in transportkosten en benodigde draagcapaciteit van het huis. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in een grote variëteit, zowel qua kleuren als qua vormen. Ze zijn daarnaast zeer betaalbaar. De standaardafmetingen zijn 900 x 300 mm, maar er is van alles mogelijk. Wilt u hier meer over weten? Bespreek de mogelijkheden met M.H. Van Meurs en Zn.

HEEFT U INTERESSE?

Bent u geïnteresseerd in een vakkundig gelegde bitumen-laag op uw dak in de regio Den Bosch, dan neemt u contact op met M.H. van Meurs en Zn. Wij overleggen met u wat er precies moet gebeuren, en voeren de klus dan snel en vakkundig voor u uit.

BEL ONS Back To Top